Bedrijfsyoga en mindfulness

Yoga en mindfulness kan op verschillende manieren worden toegepast in bedrijven. Ik geef trainingen op maat, aangepast aan de wensen en het doel binnen uw team of afdeling. Mijn doceer-stijl is praktisch, niet zweverig en toch diepgaand, waarbij ik een veilige setting belangrijk vind waarin niets ‘moet’.

Ga naar Korte sessies, Achtweeks programma of Teamdagen.


Korte sessies

Stoelyoga is het meest laagdrempelig en vooral gericht op ontspanning en doorbloeding van nek, schouders en rug, dit in combinatie met mindfulness en ademregulatie. Stoelyoga kan in kantoorkleding worden gedaan. Daarnaast geef ik in bedrijfsverband ook flow yoga en yin yoga. Yin yoga reduceert stresslevels in het lichaam, verbetert mobiliteit in gewrichten en boost immuniteit en weerstand.

The Nielsen Company (yin yoga, Engelstalig, wekelijks), DAS Rechtsbijstand (yin yoga, flow yoga, wekelijks), ABN/AMRO (flow yoga, wekelijkse), Randstad (Flow yoga), HC Health (Stoelyoga).

Aanvragen. Voor meer informatie, neem contact op.


Achtweeks programma

Yoga & mindfulness ter voorkoming van burn-out is een achtweeks preventieprogramma dat bestaat uit verschillende yoga – en ademhalingstechnieken om bepaalde patronen te doorbreken, te leren ontspannen op dieper niveau en grenzen te stellen.

Onderdelen:

  • Het ontdekken van de relaties tussen emoties, gedachten en fysieke spanning via diepe bindweefselstretches die langer aangehouden worden. Zie ook yin yoga.
  • Het aanleren van ademhalingstechnieken die spanning ontladen en letterlijk ruimte creëren, en intrainen van ademhalingsoefeningen die het zenuwstelsel kalmeren (het sympathisch stelsel -fight/flight systeem tot rust brengen).
  • Leren omgaan met piekeren en gevoelens van zinloosheid en ‘niet voldoen’, via mindfulness training en acceptance therapie.
  • Het opnieuw leren ervaren zelf “in charge” te zijn/opties te hebben (waarbij yoga een simulatie is van de werkelijkheid). 
  • Kwaliteiten als zelfcompassie, vriendelijkheid en nieuwsgierigheid in te brengen (en te plaatsen tegenover ‘presteren’ en ‘moeten’). Meditatie en visualisatie als tool voor empowerment en positief zelfbeeld.
  • Het ontwikkelen van zelfkennis en reflectie in een groep. Opnieuw verbinding voelen en te focussen op gezamenlijk bewegen en niet op perfecte alignment van de houdingen.
  • Omgaan met spanning, pijn, emoties, door mogelijkheden te bieden om meer “mindful” te worden (in de yogahouding) door de aandacht te richten op gewaarwordingen (fysiek, emotioneel, energetisch) en deze zonder interpretatie, neutraal te observeren. Daarbij grenzen (opnieuw) te kunnen voelen en aanvaarden. Leren verdragen enerzijds en leren handelen anderzijds.
  • Automatische reacties ontdekken. Yoga fungeert hier steeds als simulatie van de werkelijkheid waarin de student (door cues van de trainer) bewust kan worden van zijn of haar reacties op stress (fysiek en/of emotioneel ongemak).
  • Fysiek te ontladen, door eerst het lichaam – op niveau- te activeren en daardoor gemakkelijker spanning te kunnen loslaten. 
  • Psycho-educatie met betrekking tot stress en fysieke reacties in het lichaam.

Het programma bestaat uit 8 tot 10 bijeenkomsten van 60 minuten verspreid over 10 weken. Ook één op één coaching behoort tot de mogelijkheden.

Universiteit Leiden, Kunst van Wel.

Aanvragen. Voor meer informatie, neem contact op.


Teamdagen

Daarnaast bied ik yoga sessies voor teamdagen met een bepaald thema, zoals ‘Persoonlijke kwaliteit’, ‘Vitaliteit’ of ‘Anders kijken’.

Teamdagen bij o.a. bij ABN/AMRO, The Circl (Afsluitende ontspanningsyoga bij teamdag Young Professionals), MERCK (Stoelyoga tijdens “Healthy Weeks”), ABN/AMRO (Stoelyoga tijdens opening “Yellow Parc”).

Aanvragen. Voor meer informatie, neem contact op.

%d bloggers liken dit: