Persoonlijk Yoga Advies

Vroeger in India werd yoga van leraar op leerling onderwezen of in kleine groepjes gedoceerd. In deze setting was er ruimte voor vragen en discussie en kon de leraar zijn student leren kennen en op hem toegespitste oefeningen aanbieden. Daarbij was de yoga een individuele zaak, iets wat je zelf oefende.

In deze tijd zijn er talloze mogelijkheden om yogales te volgen en is yoga van en voor iedereen. In bepaalde opzichten een grote vooruitgang maar een wekelijkse groepsles op de yogaschool biedt niet altijd de ruimte voor persoonlijke vragen of wensen. Soms gaat de les te snel, te langzaam, of mis je een doel en een “waarom”.

Persoonlijk yoga advies is erop gericht om antwoorden te geven op individuele vragen. Het is niet zozeer een privé-yogales, maar vooral een sessie waarin we op basis van jouw behoefte houdingen kiezen die je thuis kan doen en die goed zijn voor jou. We onderzoeken de yoga asana’s waaraan jij wilt werken, met de nodige persoonlijke aanpassingen. Wellicht wil je weten welke houdingen je kan doen in een bepaalde situatie (ziekte, verwerking, te druk, etc), welke ademhalingstechnieken voor jou geschikt zijn en waarom, of hoe je het meditatieve aspect kan inbrengen in je yoga practice of in je leven. Soms zal ik een aantal houdingen of oefeningen adviseren. Dit alles dus met het doel om thuis, in je eigen tijd een op maat samengestelde serie houdingen of een aantal persoonlijke losse oefeningen te kunnen doen. Meestal heb je genoeg aan een of twee sessie(s).

Wat krijg je in een persoonlijk yoga advies?

  • Specifieke aandachtspunten voor jouw lichaam (toepasbaar in de houding)
  • Antwoord op persoonlijke vragen
  • Persoonlijke serie (yin, hatha of vinyasa/flow), gericht op jouw behoeften
  • Aanpassingen van houdingen zodat je ze specifiek voor jouw lichaam goed uit kan voeren
  • Houdingen die ondersteunen bij het oplossen of balanceren van persoonlijke energetische disbalans
  • Houdingen die helpen bij persoonlijke fysieke problemen
  • Eventueel ademhalingsoefeningen of meditatie-handvatten
  • Yoga vertaald naar jouw situatie

“Ik kan de yoga en ademhalingstherapie van harte aanbevelen. De aanpak van Nanda heeft absoluut bijgedragen aan mijn herstel.”(Doede)

Meer Reviews of Maak een afspraak. Tarief

Locatie oost
Bluebirds Oost (route)
Louise Wentstraat 186
1018MS Amsterdam

Locatie Noord (nabij Eye)
Integratieve Praktijk (route)
Grasweg 50
1031HX Amsterdam

%d bloggers liken dit: