Nanda van Praag

Ik werk als coach, integratief counselor, yoga-en lichaamsgericht therapeut en yogadocent, geregistreerd bij Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT vergoedbaar), Vereniging Yogadocenten Nederland en Yoga Alliance.


Ik heb een groot empathisch vermogen en vind niet snel iets gek. Zelf heb ik het nodige meegemaakt en ik weet wat het is om door crises en moeilijke periodes heen te gaan. Van nature heb ik een positieve en open blik. Ik woon met mijn “extended family” in Amsterdam en geniet van de rijkdom van het leven.

Foto: Lisette Swier

Ik ben in 1971 geboren als jongste dochter van Erik van Praag, psycholoog en directeur van The Edge  (International School  for Leadership  and  Spirituality) en Maria de Vogel, bio-energetisch therapeut.  Bewustwording en spiritualiteit speelden vanaf mijn vroegste jeugd een belangrijke rol.

Ik begon mijn opleiding met een studie muziek aan het conservatorium, volgde een lerarenopleiding en een tweejarige counselingsopleiding aan de Hogeschool van Amsterdam. Ruim tien jaar doceerde ik gesprekstechnieken, drama en muziek in het middelbaar beroepsonderwijs en was mentor en schoolcounselor. Aan de academie voor psychotherapie in Amsterdam ben ik afgestudeerd als integratief counselor.

Yoga
IIk ging op mijn veertigste werken in de horeca en verdiepte me in voeding en ayurveda. Daarnaast begon ik met yogadocent opleidingen. Yoga kán in al zijn aspecten een hulpbron zijn bij het vinden van levensgeluk, verbinding en innerlijke vrede of rust, te midden van alles wat zich afspeelt in het leven. In die zin vind ik het belangrijk om -als je yoga als hulpbron inzet – het iets van jou te maken en op jouw manier te doen. Of je nu werkt met de adem, mindfulness of houdingen doet.
Bij Slachtofferhulp Nederland was ik 2 jaar psychosociaal begeleider en combineerde dat met yogales geven op diverse plekken en yogascholen. Inmiddels ben ik fulltime yogadocent en integratief coach/counselor en yogatherapeut en ik geef trainingen en individuele consulten.

Ik vind het inspirerend en belangrijk om tijd te besteden aan mijn eigen deskundigheidsbevordering. Om mij verder professioneel te ontwikkelen volgde ik onder andere de volgende (na)scholingen:

 • Diafragmentale ademhaling bij Long Covid patienten (Danielle Bersma, Samsara Yoga)
 • Yoga Nidra (Arhanta Yoga)
 • Introductie en verdieping TRE (Tension en trauma release exercises0 bij YogaLab.
 • Psychosociale en medische basiskennis (PSBK, erkend HBO volgens de PLATO-normen)
 • Yogic Mindfulness, Dealing with emotions through yoga & meditation (Svastha yoga: A.G Mohan, Ganesh Mohan, Indra Mohan)
 • Hatha yoga en sound/mantra for health (Nitya Mohan)
 • Hatha (Sivananda methode) van Ram Jain (Arhanta Ashram)
 • Critical Alignment bij Gert van Leeuwen
 • Yogatherapie van Anneke Sips (Network Yoga Therapy)
 • Yin en Yang Sequencing (Skadi van Paaschen)
 • Yoga en Dans (Magda Samson)
 • Stoelyoga (Paula Jap Tjong)
 • Yin yoga, voeding en de werking van neurotransmitters en hormonen (dopamine, acetylcholine, serotonine, endorfine) van Emrick Suichies
 • Advanced Study Hands-on Adjustments and Assists (Léah Kline)
 • Body sensing Yoga; Intuitive Myofascial Relase for fascial health and awareness, fascia as biomechanical Auto Regulatory System. (Yasmin Lambat, Tom Myers)
 • Yin, adjustments & anatomie (José de Groot)
 • 200+ Vinyasa Teacher training en 200+ Yin Teacher training (De nieuwe Yogaschool Amsterdam)
 • Volledige Post-HBO bachelor opleiding Integratieve counseling (Nederlandse Academie voor Psychotherapie) (diploma 2022)
 • Tweejarige Post-HBO “counseling in het onderwijs” (2002), Centrum voor nascholing, UVA Amsterdam

Al deze kennis deel ik met je in mijn lessen, trainingen en themaweekends. Daarnaast kun je bij mij terecht als je vastloopt en er zelf niet meer uitkomt voor individuele consulten. Ik bied integratieve counseling en/of lichaamsgerichte psychotherapie bij mentale, emotionele en psychosomatische klachten, stress en burnout. Ik help je jouw unieke en persoonlijke hulpbronnen te hervinden op alle niveaus. Zodat je actief, vrij en compleet in het leven kan staan en verder kan gaan op jouw levenspad.

Aanbod Yoga
Terug naar Homepage
Aanbod Counseling & Therapie
Zie ook reviews.

Zie ook LinkedIn en Facebook. Of kijk filmpjes op Instagram.
Voor meer informatie, neem contact op.
Tarieven en registraties

%d bloggers liken dit: