Nanda van Praag

Ik heb een groot empathisch vermogen en vind niet snel iets gek. Zelf heb ik het nodige meegemaakt en ik weet wat het is om door crises en moeilijke periodes heen te gaan. Van nature heb ik een positieve en open blik. Ik woon met mijn “extended family” in Amsterdam en geniet van de rijkdom van het leven.

Sinds 2016 heb ik een praktijk voor integratieve counseling en lichaamsgerichte psychotherapie.
Naast individuele sessies bied ik groepstrainingen stressreductie en yoga(therapie) lessen.

Je levenservaringen, je temperament, je verlangens en kwaliteiten, je gekkigheden en hardnekkige valkuilen, maken jou tot wie je bent en geven je gelijktijdig unieke hulpbronnen. In wezen heb je alles in huis om te veranderen, te verwerken of te helen, op jouw eigen manier.

Als je bij mij in counseling of therapie komt, loop ik een tijdje met je mee. Ik begeleid je met kennis en kunde, met persoonlijk inzicht, met humor en creativiteit, zo kort of lang als nodig is.

Ik ben in 1971 geboren als jongste dochter van Erik van Praag, psycholoog en directeur van The Edge  (International School  for Leadership  and  Spirituality) en Maria de Vogel, bio-energetisch therapeut.  Bewustwording en spiritualiteit speelden vanaf mijn vroegste jeugd een belangrijke rol. Mijn moeder had samen met een aantal collega’s een praktijk voor Psychotherapie, advies en supervisie.

Portretfoto: Lisette Swier

Na het VWO begon ik in 1990 met een studie muziek aan het conservatorium in Amsterdam, volgde een lerarenopleiding en een tweejarige counselingsopleiding aan de Hogeschool van Amsterdam. Ruim tien jaar doceerde ik gesprekstechnieken, drama en muziek in het middelbaar beroepsonderwijs en was mentor en schoolcounselor. Pas later studeerde ik integratieve counseling aan de academie voor psychotherapie in Amsterdam.

Ik ging op mijn veertigste werken in de horeca en verdiepte me in voeding en ayurveda. Al jaren daarvoor was ik gegrepen door de diepgang van yoga in al zijn aspecten. En zo begon ik met vele yogadocent opleidingen.

Yoga kán in al zijn aspecten een hulpbron zijn bij het vinden van levensgeluk, verbinding en innerlijke vrede of rust, te midden van alles wat zich afspeelt in het leven. In die zin vind ik het belangrijk om -áls je yoga als hulpbron inzet – het iets van jou te maken en op jouw manier te doen. Of je nu werkt met de adem, mindfulness of houdingen doet. Ik zou iedereen toewensen dat yoga niet de zoveelste verplichting wordt. Is het dat wel, stop er dan mee. We moeten al zoveel van anderen en van onszelf. Het is bijvoorbeeld ook extreem gezond om niet altijd je best te doen. Je mag best eens de kantjes er vanaf lopen. En wie A zegt hoeft niet altijd B te zeggen. Deze inzichten maken het leven lichter en diepgaander tegelijkertijd.

Bij Slachtofferhulp Nederland werkte ik vervolgens 2 jaar als psychosociaal begeleider en combineerde dat met yogales geven op diverse plekken, bedrijven en yogascholen.
Uiteindelijk startte ik mijn eigen praktijk voor trainingen en individuele consulten. Met zeven andere inspirerende coaches en therapeuten ben ik een maatschap aan het vormen in een prachtig pandje op de Grasweg in Amsterdam Noord, aan de oever van het IJ.

Ik vind het leuk en belangrijk om tijd te besteden aan mijn eigen deskundigheidsbevordering. Gedurende mijn leven heb ik de volgende opleidingen en nascholingen gedaan:

 • HBO bachelor opleiding Integratieve Counseling (Nederlandse Academie voor Psychotherapie Amsterdam)
 • Trauma, Trance Dissociatie (Nederlandse Academie voor Psychotherapie)
 • Angst- en stressstoornissen (BivT Bijscholingsinstituut voor therapeuten)
 • De polyvagaaltheorie in therapie -Herstellen van trauma door te werken met het zenuwstelsel (Deb Dana)
 • TRE (Tension en trauma release exercises), YogaLab
 • Diafragmentale ademhaling bij Long Covid patienten (Danielle Bersma)
 • Beroepscoach (Academie voor Psychotherapie)
 • Yogatherapie (Anneke Sips /Network Yoga Therapy)
 • Body sensing Yoga; Intuitive Myofascial Relase for fascial health and awareness, fascia as biomechanical Auto Regulatory System. (Yasmin Lambat, Tom Myers)
 • Yoga Nidra (Arhanta Yoga)
 • Psychosociale en medische basiskennis (PSBK, erkend HBO volgens de PLATO-normen).
 • Yogic Mindfulness, Dealing with emotions through yoga & meditation (Svastha yoga: A.G Mohan, Ganesh Mohan, Indra Mohan
 • Hatha yoga en sound/mantra for health (Nitya Mohan)
 • Hatha (Sivananda methode) van Ram Jain (Arhanta Ashram)
 • Critical Alignment Yoga (Gert van Leeuwen)
 • Yin en Yang Sequencing (Skadi van Paaschen)
 • Yoga en Dans (Magda Samson)
 • Stoelyoga (Paula Jap Tjong)
 • Yin yoga, voeding en de werking van neurotransmitters en hormonen (dopamine, acetylcholine, serotonine, endorfine) van Emrick Suichies
 • Advanced Study Hands-on Adjustments and Assists (Léah Kline)
 • Yin, adjustments & anatomie (José de Groot)
 • 200+ Vinyasa Teacher training en 200+ Yin Teacher training (De nieuwe Yogaschool Amsterdam)
 • Rots en Water training, R&W instituut Utrecht (psycho-fysieke training voor het begeleiden en coachen van jongeren in hun sociaal-emotionele ontwikkeling)
 • Tweejarige Post-HBO “counseling in het onderwijs”, Centrum voor nascholing, UVA Amsterdam

Om een beter beeld van mij te krijgen kun je ook eens een kijkje nemen bij de Reviews. Of lees verder bij het Aanbod Counseling & Therapie of het Aanbod Yoga.
Terug naar Homepage.

Ik ben geregistreerd bij de beroepsvereniging Complementaire Kwaliteitstherapeuten, Complementaire Aanvullende Therapeuten (CAT vergoedbaar) en ingeschreven in het kwaliteitsregister van HBO-opgeleide therapeuten. Tevens ben ik lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland en Yoga Alliance.

Zie ook LinkedIn en Facebook. Of kijk filmpjes op Instagram.
Voor meer informatie, neem contact op.
Tarieven en registraties

%d bloggers liken dit: