Integratieve Counseling

Wat is het?
Integratieve counseling is psychotherapie “light” en is een combinatie van reguliere coaching- en therapiemethoden en moderne holistische technieken zoals imaginatie en herstructurering van de psyche op bewust en onbewust niveau. Het behandelplan sluit aan op jouw unieke en persoonlijke kenmerken.
Door problemen aan te pakken in alle lagen van ons systeem (mentaal, fysiek, emotioneel, spiritueel), vindt verandering niet alleen plaats in het hoofd maar ook op dieper en (on)bewust niveau. Je werkt daarbij toe naar een concreet doel of gewenste situatie, gebruik makend van eigen specifieke hulpbronnen op alle niveaus (fysiek, emotioneel, praktisch, mentaal, etc.).

Integratieve counseling is kortdurend (3 tot 20 sessies) en geschikt bij een breed scala aan klachten:

  • Mentale en emotionele problemen
  • Stress, spanning, opgejaagdheid en piekeren
  • Onverklaarde lichamelijke klachten, herstel na ziekte
  • Onzekerheid, onveiligheid, angstige spanning
  • Futloosheid, geen energie, somberheid, motivatieproblemen
  • Heb je andere klachten of problemen? kijk dan bij coaching (met of zonder yoga op maat) of doe de checklist

Visie
Integratieve counseling is persoonlijk en houdt rekening met individuele verschillen. De ene mens is de andere niet. Onze opvoeding en temperament, onze leeftijd en eerder gemaakte keuzes, onze wilskracht en draagkracht bepalen voor een deel wie we zijn. Daarnaast is verandering is altijd mogelijk en is de integratieve aanpak dus een aanpak op maat. Door het probleem daarbij te benaderen in alle lagen van ons mens-zijn, wordt vernieuwing en oplossing gevoeld in hoofd, hart, lijf en energie.
Twijfel je nog of integratieve counseling jou kan helpen? Doe dan hier de checklist. Of neem een kijkje bij coaching & yoga op maat.

Doel
Jezelf kunnen zijn, waarbij je klachten, angsten of problemen niet meer je leven beheersen. Weer vitaliteit en zorgeloosheid ervaren, je gelukkig en vrij voelen. Kunnen handelen naar wat jij wilt en wat belangrijk is voor jou. Reviews

Maak een afspraak
Voor vragen neem contact op.
Tarieven
Online of op locatie

Locatie Noord (nabij Eye)
Integratieve Praktijk
Grasweg 50
1031HX Amsterdam (route)

Locatie oost
Bluebirds Oost
Louise Wentstraat 186
1018MS Amsterdam (route)

Tot slot, je bent niet de enige die tijdelijk hulp inschakelt. Ieder mens kent moeilijke periodes in het leven waarin je maar rond blijft lopen met een probleem of klacht. Soms zit je ergens mee waar je maar niet uitkomt. Goed bedoelde adviezen werken uiteindelijk niet. Je hoeft er niet alleen mee rond te blijven lopen. Verandering is mogelijk.

%d bloggers liken dit: