Integratieve Counseling

Wat is het?
Integratieve counseling en therapie is een combinatie van reguliere coaching- en therapiemethoden en moderne holistische technieken zoals imaginatie en werken met beelden in het onderbewuste (via lichte hypnotherapie waar je zelf nog gewoon ‘bij’ bent).
Door problemen aan te pakken in alle lagen van ons systeem (mentaal, fysiek, emotioneel, energetisch), vindt verandering niet alleen plaats in het bewuste denken, maar ook op dieper niveau in de psyche en in het lichaam.
Je werkt toe naar een concreet doel of oplossing of gewenste situatie, gebruik makend van eigen unieke hulpbronnen op alle niveaus (fysiek, emotioneel, praktisch, mentaal, spiritueel). Het behandelplan sluit altijd aan op jouw specifieke wensen en persoonlijke behoeftes, waarbij jouw eigen kwaliteiten worden ingezet.
Onderdelen van integratieve counseling zijn gesprekstherapie, werken met verbeelding, werken met psychische delen en gevoelens in het lichaam leren waarnemen.

Integratieve counseling is kortdurend (3 tot 20 sessies) en geschikt bij een breed scala aan klachten:

  • Vastlopen in relaties, in werk of priv√©
  • Vastzitten in denken, dealen met lastige emoties en gevoelens
  • Stress, spanning, opgejaagdheid en piekeren
  • Onverklaarde lichamelijke klachten, herstel na ziekte
  • Onzekerheid, onveiligheid, angst
  • Gevoel van zinloosheid, betekenisloosheid, eenzaamheid
  • Futloosheid, geen energie, somberheid, motivatieproblemen
  • Heb je andere klachten of problemen? kijk dan bij coaching (met of zonder yoga op maat) of doe de checklist

Visie
Integratieve counseling is persoonlijk en houdt rekening met individuele verschillen. De ene mens is de andere niet. Onze opvoeding en temperament, onze leeftijd en eerder gemaakte keuzes, onze wilskracht en draagkracht bepalen voor een deel wie we zijn. Daarnaast is verandering is altijd mogelijk en is de integratieve aanpak dus een aanpak op maat. Door het probleem daarbij te benaderen in alle lagen van ons mens-zijn, wordt vernieuwing en oplossing gevoeld in hoofd, hart, lijf en energie.
Twijfel je nog of integratieve counseling jou kan helpen? Doe dan hier de checklist. Of neem een kijkje bij Lichaamsgerichte psychotherapie of coaching & yoga op maat.

Doel
Jezelf kunnen zijn, waarbij je klachten, angsten of problemen niet meer je leven beheersen. Weer vitaliteit en zorgeloosheid ervaren, je gelukkig en vrij voelen. Kunnen handelen naar wat jij wilt en wat belangrijk is voor jou. Reviews

Maak een afspraak
Voor vragen neem contact op.
Tarieven
Online of op locatie

Locatie Noord (nabij Eye)
Integratieve Praktijk
Grasweg 50
1031HX Amsterdam (route)

Locatie oost
Bluebirds Oost
Louise Wentstraat 186
1018MS Amsterdam (route)

Tot slot, je bent niet de enige die tijdelijk hulp inschakelt. Ieder mens kent moeilijke periodes in het leven waarin je maar rond blijft lopen met een probleem of klacht. Soms zit je ergens mee waar je maar niet uitkomt. Goed bedoelde adviezen werken uiteindelijk niet. Je hoeft er niet alleen mee rond te blijven lopen. Verandering is mogelijk.

%d bloggers liken dit: