Wekelijkse lessen

Ik geef wekelijks yin yoga, vinyasa (flow) yoga, hatha yoga, chakra-energy lessen bij yogaschool Bluebirds (rooster) en Yogaschool Noord (rooster)

Energy lessen / Chakra Yoga

In de Energy lessen werken we met energie of ‘prana’ of ‘chi’ op diverse manieren. De lessen zijn gebaseerd op het 7 – chakra systeem van de Hatha Yoga en op de Chinese meridiaanleer. Daarnaast gebruik ik elementen uit de Tai Chi en Qigong, gecombineerd met ademhalingsoefeningen en de bewegingen van de Vinyasa flow. Een soort “Fusion”les dus van alles wat je energie weer laat stromen, balanceert en wakker maakt. De les is voor iedereen die zijn energie en conditie op een rustige manier wil opbouwen, zijn immuunsysteem wil verbeteren, stress wil reduceren en het zenuwstelsel tot rust wil brengen. Daarnaast werk je aan je persoonlijke en spirituele ontwikkeling doordat je de 7 chakra’s stimuleert met hun bijbehorende kwaliteiten en uitdagingen.

Yin yoga

Yin yoga is gebaseerd op (onder andere) de Chinese acupunctuur.
Het is een rustige vorm van yoga met voornamelijk grondhoudingen en kan beoefend worden op elk niveau. In de houdingen die zo’n drie tot zes minuten worden aangehouden, maak je gebruik van de zwaartekracht om te ontspannen.
Yin yoga maakt je bewust van spanningsplekken in spieren en fascia (een weefsel dat in ons hele lichaam aanwezig is). Door letterlijk los te laten kunnen we oude structuren veranderen. Op deze manier vindt er fysiek en emotioneel vernieuwing plaats. Daarnaast vergoot je de flexibiliteit in gewrichten, je stimuleert ook de doorbloeding en stofwisseling, de werking van de organen, de hormoonbalans en het zenuwstelsel. Je komt tot rust en je verbetert concentratie en focus.
Yin yoga is yoga en mindfulness ineen. Meer over de achtergrond Yin Yoga. Zie rooster.
Reviews

Vinyasa yoga

Vinyasa yoga is een vitaliserende vorm van yoga waarbij de houdingen vloeiend in elkaar overlopen in een specifieke volgorde. In deze practice werk je aan spierkracht en souplesse. Doordat iedere in- en uitademing gekoppeld wordt aan een beweging, leer je meer controle te krijgen over je ademhaling en wordt deze verdiept.
Met vinyasa yoga vergroot je je concentratie en focus, verbeter je je gezondheid en breng je de mentale activiteit tot rust. De focus komt meer in het lichaam en in het huidige moment. Hierdoor is vinyasa yoga een mindfulness practice in beweging. Zie rooster.
Reviews

Stress Release Yoga

Stress release Yoga is een rustige yogales geschikt voor beginners & gevorderden en stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Stress is niet per se slecht, positieve spanning maakt je blij en geeft je een goed gevoel. Echter, negatieve spanning blokkeert en leidt vaak tot rug-, nek-, schouder- hoofdpijn of maag-, buikklachten. Met Stress Release Yoga laat je op een natuurlijke manier je lichaam en mind volledig tot rust komen. We gebruiken onderdelen uit Critical Alignment Yoga, Yin Yoga, Accupressuur & Restorative Yoga en gebruiken probs om ondersteuning te geven aan het lichaam en dieper in een houding te komen waardoor spieren en onderliggend bindweefsel kunnen ontspannen. Daarnaast wordt in de les ook gebruik gemaakt van visualisaties, rustige ademhalingsoefeningen en contract-release oefeningen. Soms met een stukje vloeiende, kleine of repeterende bewegingen (flow en micromovement). Het resultaat is een ontspannen & opgeladen gevoel! Rooster Yoaaschool Noord NDSM. Rooster Bluebirds.

Hatha Yoga

Hatha yoga is een klassieke vorm van yoga die start met ademhalingsoefeningen, waarna het lichaam wordt opgewarmd met zonnegroet-series. Dan volgt een reeks uitgebalanceerde houdingen die hormoonklieren en organen stimuleren. De houdingen maken het lichaam sterker, flexibeler en gezonder. Hatha yoga is voor iedereen en wordt aangepast aan het niveau van de beoefenaar. Enkele belangrijke principes van hatha zijn: gemak en stabiliteit combineren, volledige en gecontroleerde ademhaling, bewuste focus, ontspanning na inspanning. Doel is steeds om kalmte, rust en harmonie te creëren. Zie rooster.
Reviews

Ervaring bij yogascholen en sportscholen: YogaPoint (Yin), De Nieuwe Yogaschool (meditatie, Yin, Vinyasa, Yin-Yang, Restorative), CentrumYoga (Vinyasa, Yin/Yang), ClubSportive (Yin), Academia (Yin), Meyolin Yoga (Hatha), Het Gymlokaal (Hatha). Alle vaste lessen geef ik momenteel bij Bluebirds, locatie Oost en bij Yogaschool Noord, locatie NDSM.

%d bloggers liken dit: